2022/23

KOHUTAV KOGEMUS

Sebastiani arvates on kõige mõnusam tunne maailmas, kui oled õhtul pimedas väljas ja naudid väikese adrenaliiniga, kuidas su juuksed tuules lehvivad. See tunne on tal praegu, kui poiss oma kahe parima sõbraga Tallinna teletorni vaateplatvormi äärel jalgu kõigutades üksteist naljadega lõbustavad. Õhtune seiklus sai võimalikuks, kuna Sebastiani isa töötab teletornis ja poisid näppasid talt salaja torni võtme.

Kuigi poistel on väga tore, tuleb siiski hakata koju sättima.  Veel viimase lõbustusena otsustavad nad üle minna vaateplatvormi põrandal olevast klaasaknast, millel päevavalges seistes tekib tunne, et oled kui õhus. Klaasist läheb esimesena üle Margus, pärast teda Mikk ja siis nalja tehes ning aknal hüpates plaanib selle ületada Sebastian. Ta teeb klaasil ühe hüppe, kui korraga käib vali praks ja järgmine asi, mida poiss kuuleb, on sõprade karjed ning autode müra. Õnneks on ta suutnud ühe käega kinni haarata augu äärest, millest ta rippudes oma elu hinnaga nüüd kinni hoiab. Ta tunneb juustes sahisemas sama tuult mis enne, kuid praegu ei naudi ta seda üldse. Poiss hüüab sõprade nimesid, lootes et kumbki neist ta käe haaraks ja üles tõmbaks, kuid sõpru ta ei näe ega kuule. Käed hakkavad muutuma tuimaks ja higiseks, silmadest jooksevad pisarad. Sebastian teeb viimase pingutuse, ta karjub appi, kuid keegi ta kätt ei haara. Valu levib üle keha ja see on väljakannatamatu. Sebastian tunneb, kuidas peod hakkavad libisema, need libisevad veel, veel ja veel. Apppiiiii!!!

Järsu võpatusega kargab poiss voodist püsti, süda peksab rinnus, higi ja pisarad on terve padja märjaks teinud. Sebastian vaatab ringi, ta näeb oma tuba, kardina vahelt paistab sinine taevas ja päike. Sebastiani näole ilmub naeratus, kui ta mõistab, et see kohutav lugu oli unenägu, ta ei ole ohus ja tema sõbrad polnudki teda reetnud. Nüüd kuuleb ta mingit helinat, see on tema telefoniäratus. Naeratus, mis tal just oli, kaob vaikselt, kui Sebastian mõistab, et on koolihommik ja tuleb esimesse tundi tormata.

Maarit, lend 006d

Kommenteerimine on keelatud.

  • Seoses Tallinna Kesklinna Põhikooli läheneva 5. sĂĽnnipäevaga tekkis mõte luua digialmanahh. Mõtte autor oli direktor Jaana Roht. Almanahh sisaldab laste kirjanduslikku ja kunstilist loomingut ning täieneb jooksvalt.